Receptek

Tejfölös csirkepaprikás nokedlivel

Hozzávalók:

4 db csirkecomb (lehet felső-alsó, illetve egyben is)

50 dkg csirkemell filé

2 nagy db vöröshagyma

1 nagy db paradicsom

1 db paprika

2 teáskanál fűszerpaprika

bors ízlés szerint

ételízesítő ízlés szerint

1 ek napraforgó olaj

3 dl tejföl

2 púpozott ek finomliszt

1 dl víz 

Nokedli

40 dkg finomliszt

1 db tojás

1 teáskanál só

3 dl víz

Elkészítése

  1. Csirkecombot, csirkemellet és a vöröshagymát megtisztítjuk. A vöröshagymát apró kockára vágjuk, a csirkemellet én nagyobb darabokra szoktam vágni.
  2. Az olajon pároljuk üvegesre a hagymát, majd húzzuk félre, és szórjuk meg a pirospaprikával, jól keverjük el, öntsük fel kb. 1 dl vízzel, és adjuk hozzá az ételízesítőt, borsot (forraljuk fel).
  3. Majd pakoljuk bele a csirkecombokat és a mellet. Jól forgassuk át őket, majd adjuk hozzá a felkarikázott paprikát és paradicsomot. Fedő alatt pároljuk saját levében. Ha esetleg elfő, pótoljuk egy kis vízzel (de attól lesz igazán ízletes, ha saját levében tudjuk főzni).
  4. Eközben a tejföllel elkeverjük a lisztet, és adunk hozzá egy kis pirospaprikát, hogy szép piros legyen a szaftunk. A léből kimerünk annyit a tejfölhöz, hogy csomómentesre és hígra tudjuk elkeverni.
  5. Ha megpuhult a csirkecomb és csirkemell, hozzákeverjük a tejfölös-habarást, óvatosan összekeverjük és felforraljuk. Ha kell, még utána ízesítünk.
Jó étvágyat kívánunk!
kép